Det här med att datorspel = INTE “okej” …

Det här med att  filmmaraton en hel dag är helt okej, de här med att ägna en heldag med att läsa ut en 700sidors tjockbok är helt okej. 

Sen kommer de till dator/ tv-spel…  Om jag säger “jag har spelat ut det här spelet idag, satt en si så där 6 timmar” Då kollar folk på mig som om jag vore helt jävla galen. Vad är det med spel som gör allt så “inte okej”  varför är det okej för er att kolla på film eller att läsa en bok?  Jag kollar aldrig på filmer och jag läser inte böcker, min fantasi behöver mer än så. En story, små filmsnuttar och att jag är delaktig i händelserna samt att jag får tänka lite. Ett spel om något borde vara mer än okej. Tänk er allt i ett. En film + en bok + lite hjärngympa = Ett spel!

Folk bråkar med sina partners om spel, om hur vidare det inte är okej. Bråkar folk om böcker? hur vidare det inte är okej för den ena parten att spendera 20min varje kväll åt dessa jäkla böcker? eller den där eviga tvserien som aldrig tar slut.  Människor som inte är insatta i spelvärlden förstår inte det här med spel. Men någonstans måste dom börja inse att det ÄR okej att spela spel lika okej som de är för dig att läsa en bok/kolla på film.

Någonstans verkar vi alla vara ute efter någonting som stimulerar hjärnan lite o får oss att varva ner. Alla gör vi detta olika vilket måste respekteras.  Skulle jag på någotsett vara mindre värd för att jag spelar spel istället för att läsa en bok? varför ska jag helt plötsligt få stämpeln lat/barnslig/omogen/töntig osv? vad är det för skyllnad på att läsa en bok och spela ett spel? jag förstår inte grejen.

Stå på er gamers där ute.  DET ÄR OKEJ att spela !  =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *